Szanowni Klienci

W związku z planowanym urlopem w dniach: 20.12.2019 - 02.01.2020 realizacja zamówień w tym czasie ulegnie opóźnieniu.

Wszystkie zamówienia złożone podczas naszej nieobecności będą realizowane od 03.12.2019

Ostatnie zamówienia wysyłamy do 19.11.2019


  Zapraszamy do użycia kodu rabatowego 10%. KOD: Christmas

*KOD AKTYWNY JEDYNIE  W OKRESIE URLOPU DLA KLIENTÓW INDYWIDUALNYCH 

Acerola - proszek 50g

Acerola (Malpighia glabra L.) stanowi  źródło naturalnej witaminy C i A, o dużej aktywności, w naturalnych kompleksach. Wzmacnia układ odpornościowy, działa detoksykująco, moczopędnie. Dzięki bioflawonoidom działa przeciwzapalnie, przeciwmiażdżycowo, wzmacnia naczynia krwionośne. 

Więcej szczegółów

0000380
Nowość

20,49 zł

20,49 zł za szt.

- +

Porównaj

Produkty powiązane

     
    Więcej informacji

    Acerola ( 17 % naturalnej wit. C )- proszek 50g 


     Acerola (Malpighia glabra L.) Należy do rodziny malpigiowatych – Malpighiaceae. Polskie nazwy rośliny to wiśnia z Barbados i łonozlita. Niekiedy używa się spolszczonej nazwy – malpigia. Acerola występuje w całej Ameryce Środkowej. Występuje w  postaci drzewka lub krzewu, dorastając do 5 m wys.. Acerola wydaje czerwone, kwaśne owoce – pestkowce (ok. 2 cm średnicy) zawierające dużą ilość witaminy C.

    W Brazylii, garść świeżych owoców Aceroli jest zjadana podczas gorączki i biegunki. Zyskała zastosowanie w stanach zapalnych, jest stymulantem dla wątroby i nerek, a także do wsparcia funkcji serca, jak również stosowana do leczenia ran.

    Skład
    Owoce aceroli zawierają sporo witaminy C, 1-4,5%. Są bogate w witaminę A – karoten ( 4300-12500 jednostek międzynarodowych wit. A/100 g), witaminę B1, PP, B2. Spośród soli mineralnych należy wymienić żelazo, ułatwiające przyswajanie witaminy C, wapń, fosfor. Cennym składnikiem jest również kwas jabłkowy (L-malic acid). Kora z aceroli zawiera znaczne ilości tanin (20-25%).

    Acerola stanowi więc źródło naturalnej witaminy C i A, o dużej aktywności, w naturalnych kompleksach.

    Działanie

    Acerola wzmacnia układ odpornościowy (wzmaga produkcję przeciwciał), działa odtruwająco, tonizująco ogólnie, moczopędnie i przeciwwysiękowo. Ma typowe działanie dla bioflawonoidów i witaminy C – wzmacniające naczynia krwionośne, przeciwzapalne, przeciwmiażdżycowe.

    W medycynie ludowej acerola była używana w leczeniu biegunki i chorób wątroby. Pomocna w terapii nieżytu przewodu pokarmowego, za sprawą właściwości kwasu jabłkowego, askorbinowego, fenolokwasów i garbników

    Sposób użycia:

    • Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia ( 2 g) dostarcza ok. 340 mg naturalnej witaminy C.

    masa netto: 50g

    Skład: 
    mielone owoce Aceroli 50 - 65%
                maltodekstryna 35- 50%
                Zawartość naturalnej witaminy C - 17%

    Kraj pochodzenia: Niemcy

    Na podstawie opracowania dr Henryka Różańskiego

    Path: > > Acerola - proszek 50g
     
    Dodatkowe informacje
    30 produktów w tej samej kategorii:
    Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: