Jiang Huang - kłącze kurkumy
Jiang Huang - kłącze kurkumy
Jiang Huang - kłącze kurkumy
Jiang Huang - kłącze kurkumy

Jiang Huang - kłącze kurkumy 100 g

0000367
13,99 zł
Brutto

Kłącze ostryżu (kurkumy) - pozyskiwane jest z ostryżu barwierskiego. Stanowi popularną przyprawę. Zawiera kurkuminoidy, z których najważniejszą jest kurkumina. Korzystnie wpływa na wątrobę, wzmaga procesy bakteriobójcze i żółciopędne.

Ilość Rabat Oszczędzasz
4 5% Do 2,80 zł
10 8% Do 11,19 zł

Poniższe informacje nie mogą być traktowane jako jedyne źródło wiedzy na temat opisanego zioła / produktu.


Produkty marki Plantago:

Oferowane przez nas produkty nie są lekami ani produktami leczniczymi w świetle prawa farmaceutycznego.

Zdjęcie produktu:

Zdjęcia poglądowe. Surowiec może niekiedy różnić się wizualnie w zależności od danej partii.

Opakowanie:

Używane przez nas opakowania również mogą się różnić ( używamy papierowych woreczków typu doypack zamykanych na strunę ). Opakowania pozbawione są tzw. okna aby uniemożliwić przenikanie promieni słonecznych.

W wyjątkowych sytuacjach ( towar o dużej objętości ) stosujemy opakowania innego typu.

Sposób przechowywania ziół:

Przechowywać w suchym, niedostępnym dla dzieci miejscu, w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu z dala od promieni słonecznych.

Ciąża i karmienie piersią:

W większości przypadków zioła nie powinny być stosowane przez kobiety w ciąży oraz matki karmiące piersią, jak również małe dzieci. W wyżej wymienionych wypadkach przed zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem.

Reakcje alergiczne:

Zioła tak jak każde inne produkty niezależnie od ich klasyfikacji również mogą wchodzić w interakcje z lekami oraz wywoływać reakcje alergiczne.


FAQ - najczęściej zadawane pytania

Dla zainteresowanych klientów przygotowaliśmy listę najczęściej zadawanych pytań związanych z produktami.

Dowiedz się więcej

Wysyłka zamówień

Z uwagi na dużą ilość składanych zamówień prosimy brać pod uwagę możliwe opóźnienie wysyłki zamówień. 

 

Ostryż barwierski (Kurkuma), Jiang Huang – (Rhizoma Curcumae Longae)

Rodzina:
imbirowate

Rodzaj: ostryż
Gatunek: ostryż barwierski
Inne nazwy: ostryż długi, kurkuma, szafran indyjski, ostryż Zahary
Surowiec: kłącze ostryżu

Opis rośliny:

Kłącze kurkumy pozyskiwane jest z gatunku ostryż barwierski. Stanowi popularną przyprawę, szeroko wykorzystuwają w kuchni. Zawiera kurkuminoidy w ilości 2%, z których najważniejszą jest kurkumina, a także kwas ferulowy i olejki eteryczne 3-5% (ksantorizal, kurkumen, bisabolen, gwajan, zingiberen, turmeron).

Właściwości i tradycyjne zastosowanie ostryżu:

Kłącze ostryżu pozytywnie wpływa na układ pokarmowy i wydalniczy. Pobudza do wydzielania żółci, śliny i soku żołądkowego. W ten sposób pomaga prawidłowo trawić i wchłaniać potrzebne składniki. Sprzyja ochronie wątroby. Ostryż barwierski wzmaga także procesy przeciwzapalne i pobudza organizm do walki z drobnoustrojami. Jest składnikiem popularnego złotego mleka.

Przeciwwskazania do stosowania ostryżu:

Nie zaleca się stosować w przypadku ciąży i karmienia piersią.

Uwagi:

Surowiec daje się zmielić w młynku do kawy lub po rozdrobnieniu w przyzwoitym blenderze.
Surowiec niekonserwowany S02. Kraj pochodzenia: Chiny

PLANTAGO
Nowy produkt
2016-11-03
Brak opini

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Produkt dodany do ulubionych

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.