Cukrzyca

W naszym internetowym sklepie zielarskim znajdują się również zioła lub preparaty przeznaczone dla diabetyków. Zioła w leczeniu cukrzycy mogą mieć znaczenie dopełniające w tym zaleconym przez lekarza. Zawarte w ziołach związki zdołają wywrzeć bardzo pozytywny wpływ na organizm diabetyka. Sklep Plantago poleca osobom zmagającym się z cukrzycą liść cięty gurmar, którego składniki stymulują wytwarzanie insuliny oraz optymalizują wykorzystanie glukozy we krwi. Poza tym spożywanie gymnema sylvestre obniża poziom cholesterolu i działa przeciwzapalnie. Prosty przepis na napar z owego surowca można znaleźć w szczegółach pod produktem. Kłącze Bai Zhu reguluje poziom cukru we krwi oraz niesie za sobą wiele innych działań. Pomoże również złagodzić dolegliwości żołądka, stres i poprawi samopoczucie. Bazylia święta to aromatyczne ziele stosowane w medycynie Ayurwedyjskiej. Stosowanie naparu z liścia ciętego tulasi również przyczynia się do normalizowania poziomu cukru oraz wspomoże organizm w razie infekcji bakteryjnych lub grzybiczych. Kiedy jednak nie interesuje Państwa napar, można zastosować czosnek niedźwiedzi, który znajduje się w ofercie naszego sklepu Plantago. Ta przyprawa ma identyczne właściwości sprzyjające diabetykom jak powyższe surowce. Jest on w formie przyprawy, którą mogą Państwo dodać do ulubionych dań.
Cukrzyca

Gurmar - liść cięty 50g

0000149
11,55 zł
Gurmar (Gymnema sylvestre) to tropikalna roślina, najbardziej znana z wspomagania cukrzyków. Może pomóc stymulować wytwarzanie insuliny, przez co obniżać poziom cukru we krwi. Ponadto sprzyja prawidłowej pracy trzustki.
8,96 zł
Bai Zhu (Atractylodes macrocephala Rhizome) – Kłącze Atraktylodu wielkogłówkowego  tonizuje i poprawia funkcjonowanie organów wewnętrznych, śledziony, wątroby, żołądka.  Tradycyjnie używany do regulacji wypróżniania i dolegliwości żołądkowych. Pomaga poprawić ogólne samopoczucie organizmu.
5,48 zł
Czosnek niedźwiedzi (Allium ursinum L.) stanowi surowiec zielarski i przyprawowy. Posiada szerokie spektrum zastosowań. W kuchni używa się go do podkreślania smaku wielu dań mięsnych i warzywnych.
Tulasi znane również pod nazwą Tulsi, to bardzo aromatyczne ziele stosowane w medycynie Ayurwedyjskiej, między innymi jako środek wspierający organizm w usuwaniu bakterii i grzybów.
Pokazano 1-4 z 4 pozycji
Produkt dodany do ulubionych

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.